Press ESC to close

Mišković savjetuje u šta treba ulagati

KOPAONIK – Poznati srpski biznismen Miroslav Mišković, vlasnik kompanije “Delta holding”, dugo nije bio prisutan u medijima, ali se pojavio na Biznis forumu koji se održava na Kopaoniku.

Poznat je kao neko ko je pokretao razne biznise i zbog toga su mnogi željeli da čuju njegovo mišljenje na “srpskom Davosu”.

-Vještačku inteligenciju je potrebno što prije prihvatiti, iako se nove stvari teško prihvataju. Onaj ko ne prihvati novu tehnologiju, kao privrednik će brzo „propasti“. U budućnosti ne bih igrao na dolar, ali ni na evro. Mnogi ljudi koji imaju novac kupuju nekretnine i oni su odigrali najbolje što može u posljednjih 20, 30 godina i zaštitili vrijednost novca. Sada bivša Jugoslavija mora da uloži u berzu, jer bi uz dobru propagandu i marketing mogli da trguju akcijama, malo da zaboravimo stanove – rekao je Mišković.

Mišljenje Miškovića dijeli biznismen Toplica Spasojević. On je član Ekonomskog saveza Srbije koji organizuje Biznis forum na Kopaoniku.

-Mi imamo Beogradsku berzu ali je ona nejaka i država se ne bavi time pretjerano. Imamo problem i što Narodna banka Srbije ne dozvoljava da osiguravajuća društva ulažu u takve stvari. Zato bi trebalo izmijeniti propise, napraviti kao u Engleskoj, neki narodni kapitalizam. Tamo je Margaret Tačer prodavala akcije Telekoma, Britiš petroleuma i drugih javnih preduzeća koja su išla u privatizaciju. Ona je željela da i narod postane dio tog principa kapitalizma – kaže Spasojević.

Dodaje da tako danas u  Britaniji imaju u svim dnevnim novinama dodatke od po 10 ili 15 strana o investiranju.

-Da li su to penzioni fondovi, investicioni ili berza. Na taj način je stvoren narodni kapitalizam. Zato i ja mislim da treba ići ka tom modelu – kaže on.

Spasojević zaključuje da ima smisla ulagati u nekretnine, ali samo ako se one nalaze na dobrim lokacijama, prenosi “Mondo”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *