Press ESC to close

Milanović nakon glasanja: Šmit je njemačka bubašvaba, Dodika prijateljski upozorim da ne pretjeruje

ZAGREB – U Hrvatskoj se danas održavaju parlamentarni izbori, a jedan od kandidata za premijera, aktuelni predsjednik Zoran Milanović, glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Petar Zrinski” u Zagrebu.

Nakon što je glasao, obratio se i medijima. Nije propustio prozvati aktuelnog hrvatskog premijera i svog rivala, Andreja Plenkovića.

– Imate premijera koji ni danas nije odolio kršiti tu simboličnu izbornu šutnju, divljati i pričati gluposti o kršenju ustava, poštovanju zakona. Za pješački da, ali krivični zakon ne – kazao je Milanović.

Milanović se u svom obraćanju dotakao i BiH, te Kristijana Šmita, kojeg je nazvao “njemačkom bubašvabom”, piše Avaz.

– Mogu puno bolje, ali dok imaju nekakve njemačke isprašene bubašvabe. Znam, ovo zvuči oštro, ali to je upravo to. Ne može se to zvati drugačije. Naši preci pamte kolonijalnu upravu u BiH. Srbima nije valjala od početka, a na kraju nije valjala ni Hrvatima i Bošnjacima. To je kolonizacija, ali ne na steroidu, nego na C vitaminu – kazao je Milanović, pa dodao:

– Što se tiče Dodika, on pretjeruje. Svaki put ga prijateljskim upozorim da to ne radi. On je predstavnik Srba, to je jako bitno. On nije postavljen kao totalni anonimac, kao dogovor ljudi koje ne poznajemo i zacario se nasred Sarajeva i tamo mu se dolazi na megdan i čeka se sabah sa šejtanom. On je nasilu tamo uguran.

Milanović je naglasio da Rezoluciju o Srebrenicu podržava, kao i članstvo Kosova u Savjetu Evrope.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *