Press ESC to close

Medvedev: Razmještanje britanskih trupa u Ukrajini bila bi objava rata Rusiji

Zamjenik predsednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev poručio je danas da bi bilo kakvo razmještanje britanskih trupa u Ukrajini podrazumjevalo objavu rata Moskvi.

“Britanski premijer Riši Sunak stigao je u Kijev da potpiše ‘istorijski bezbjednosni sporazum’. Kako bi zapadna javnost reagovala na to da se britanska delegacija našla na udaru kasetne municije u centru Kijeva, kao što se to dogodilo civilima našeg Belgoroda”, napisao je Medvedev na Telegramu.

On je dodao da se nada da ruski “vječiti neprijatelji, arogantni Britanci, razumiju da će razmještanje njihovog zvaničnoj vojnog kontingenta u Ukrajini značiti objavu rata Rusiji”.

Sunak je danas u posjeti Ukrajini, a iz njegove kancelarije je saopšteno da će Velika Britanija uputiti vojnu pomoć od 2,5 milijardi funti.

Britanski premijer će danas potpisati sporazum o bezbjednosnoj saradnji sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, nakon što su se zemlje članice G7 dogovorile da Ukrajini pruže bilateralne bezbjednosne garancije na prošlogodišnjem samitu NATO-a u Viljnusu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *