Press ESC to close

Medvedev: Makron je kukavica, jadna Francuska

MOSKVA – Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev je komentarisao odlaganje posjete predsjednika Francuske Emanuela Makrona Kijevu i nazvao francuskog lidera ”kukavicom”.

-Makron se sprema da ode u Kijev? Ali on je zoološka kukavica! U svakom slučaju: preporučujem njegovoj kancelariji da ponese nekoliko pari bokserica! Mirisaće baš jako… –  napisao je, pored ostalog, Medvedev na francuskom jeziku na platformi Iks.

Ruski zvaničnik je u postu napisao još nekoliko uvredljivih komentara na račun francuskog predsjednika i svoju objavu završio riječima ”jadna Francuska!”.

Juče je francuski nedjeljnik ”Tribin” je preneo da bi posjeta Makrona Kijevu, planirana za mart, mogla ponovo da bude odložena iz bezbjednosnih razloga i zbog organizovanja zajedničkog putovanja sa drugim liderima EU, prenose RIA Novosti.

Briselski portal ”Politiko” je, pozivajući se na neimenovanog francuskog diplomatu, napisao da je Makron odložio posjetu Ukrajini zbog neslaganja sa saveznicima nakon oštrih izjava političara o ukrajinskom sukobu.               

Prema riječima diplomate, francuski predsjednik sada želi da „izdvoji potrebno vrijeme“ za razgovore sa saveznicima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *