Press ESC to close

Majorka o novim detaljima: Zašto je policija posumnjala da su ubice djevojčice bile u bijeloj “pandi”?

Major policije Bojana Otović Pjanović objasnila je zašto je policiji bilo sumnjivo vozilo “panda” u kojem su, kako se kasnije uspostavilo, bili osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje djevojčice i kako je počinjen zločin.

Otović Pjanović izjavila je saučešće članovima porodice ubijene djevojčice i zahvalila im na saradnji sa policijom.

Podsjetila je da je istraga paralelno i u kontinuitetu išla u nekoliko pravaca.

Već drugog dana utvrđeno je da se bijelo vozilo „panda“ kretalo tuda, kao i još 16 vozila. Međutim, samo dva vozila su se vratila istim pravcem, među kojima i „panda“.

“Nakon iscrpnog razgovora sa majkom, jer je dijete bilo sa njom, ona je zapazila dok je tražila dijete, bijelo ‘panda’ vozilo parkirano u blizini. Konstatovali smo da se radi o vozilu vodovoda”, rekla je major policije.

DJevojčica je viđena u periodu 13.45 do 13.52, a vozilo „panda“ je u 13.50 bilo ispred ulaza u kapiju. DJevojčica je prIJe toga viđena na raskrsnici, druga kuća od placa, gdje je majka bila s djetetom.

“Eliminacijom svih tih vozila koja su išla i izašla, ostalo je sporno vozilo ‘panda’. Nakon zaustavljanja kod ulaza u kapiju, oni sjedaju u vozilo, kreću se 30 do 40 metara niz ulicu, djevojčica je bila sa desne strane kolovozne trake, išli su nadole malom brzinom. Udarili su djevojčicu, osumnjičeni suvozač stavio ju je u gepek gdje je alat, odvezli su je do vještačke deponije”,  rekla je Otović Pjanović.

Ističe da su to informacije prema priznanju osumnjičenih, ali i da ima mnogo potvrda zahvaljujući uporednim tehničkim metodama koje su vršene, na osnovu dži-pi-esa i njihovih telfonskih uređaja.

“Dva dana nakon toga tijelo su premjestili”, rekla je Otović Pjanović.

Rekla je da je Više javno tužilaštvo u Zaječaru donijelo rešenje o zadržavanju osumnjičenih.

Osumnjičeni S. J. i D. D. su pošto su stavili tijelo u gepek krenuli niz ulicu. Otac je pitao da li su vidjeli dijete, odgovorili su da nisu.

Istog dana na poziv direktora S. J. je učestvovao u pretrazi terena, dodala je ona.

Govoreći o poligrafu, major policije je rekla da je suština da kada kažemo da neko nije prošao poligraf, to znači da je na jedNo od kritičnih pitanja ostavio reakciju, i to onda bude smjernica za preduzimanje preistražnih mjera i radnji.

Izvor: N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *