Press ESC to close

Lavrov u Njujorku, učestvovaće u debatama SB UN o Bliskom istoku i Ukrajini

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u Njujork, gdje će učestvovati u debatama Savjeta bezbjednosti UN o situaciji na Bliskom istoku i u Ukrajini, prenose ruski mediji.

Očekuje se da će posjeta Lavrova UN trajati do 24. januara.

Lavrov će učestvovati u kvartalnim otvorenim debatama Savjeta bezbjednosti UN o situaciji na Bliskom istoku, uključujući palestinsko pitanje, kao i na sastanku Savjeta bezbjednosti o Ukrajini koji je inicirala Rusija, javlja RIA Novosti.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije da se očekuje da će na debati o Bliskom istoku biti nastavljeni razgovori o načinima izlaska iz aktuelne krize u zoni palestinsko-izraelskog sukoba.

-Što se tiče rasprave o pitanju Ukrajine, smatramo da je ovo dobra prilika da još jednom svjetskoj zajednici na visokom nivou UN prenesemo stav Rusije, uključujući i onaj o političko-diplomatskim sredstvima za rješavanje krize, uzimajući u obzir legitimne ruske interese u oblasti bezbjednosti- navela je Zaharova.

Zamjenik ministra spoljnih poslova Rusija Sergej Rjabkov izjavio je da Lavrov ne planira nikakve kontakte sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, prenosi Interfaks.

Lavrov je posljednji put posetio Njujork u septembru prošle godine, kada je  učestvovao na zasjedanju Generalne skupštine UN.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *