Press ESC to close

Izrael izvršio vazdušne napada u Libanu

JERUSALIM – Izrael je izvršio vazdušne napade na istoku Libana i pogodio infrastrukturu Hezbolaha nakon što je ta naoružana grupa oborila izraelski dron, saopštila je izraelska vojska.

Vojska je navela da su borbeni avioni napali vojni kompleks i još tri infrastrukturna objekta koja pripadaju Hezbolahu u gradu Balbeku.

U saopštenju se navodi da je novi napad bio odgovor na obaranje bespilotne letjelice u libanskom vazdušnom prostoru od Hezbolaha, koji ima podršku Irana.

Lokalni izvori su rekli da nema izvještaja o žrtvama.

Hezbolah razmjenjuje vatru sa Izraelom preko južne granice Libana od 8. oktobra, dan nakon što je palestinska grupa Hamas pokrenula napad na Izrael koji je izazvao izraelsku ofanzivu u Gazi i doveo do eskalacije regionalnih tenzija.

U izraelskom granatiranju ubijeno je oko 270 boraca Hezbolaha i oko 50 civila. Na jugu Libana raseljeno je oko 90.000 ljudi, dok je više od 96.000 Izraelaca raseljeno sa sjevernog graničnog područja zemlje.

SAD i druge države traže diplomatsko rješenje za razmjenu vatre između Hezbolaha i Izraela. Hezbolah je saopštio da neće zaustaviti vatru prije nego što se u Gazi proglasi primirje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *