Press ESC to close

Gde se kale sveti ratnici džihada?

Da li tragovi terorističkog napada u Beogradu vode do novopazarske džamije gde se pod zastavom Islamske države za smrt spremaju budući šehidi?

*Autor, jedan od najcitiranijih stručnjaka za terorizam, prešao je put od pripadnika džihadističkog pokreta do agenta nemačke obaveštajne službe na zadatku razbijanja terorističke mreže. Njegove knjige u Nemačkoj na listi su najprodavanijih bestselera.

Crveni alarm za opasnost od terorističkih akata upalio je naoko operativno beznačajan i bez praktičnog iskustva na svetskim ratištima- Miloš Žujović- navodno incidentni sledbenik radikalnih islamističkih učenja. Retki su oni poput Salahudina koji su skončali na mestu terorističkog napada, ali to ga u očima islamističke zajednice ne čini manje zaslužnim za „širenje ideje“ od njegove ideološke sabraće koja su gutajući sirijski pesak- sa verskom ostrašćenošću kamerom baležila odrubljivanje glava. Salahudinovu žrtvu ne treba potceniti. Matematika džihadizma je jasna- smrt jednog šehida uvod je u hroniku novih napada. Duh je pušten iz boce.

YouTube video na kanalu Irfana Pecija

DžAMIJA ILI ĆELIJA?
Da li se iza incidenta u srpskoj prestonici krije dobro organizovana teroristička mreža i kakve veze bi sa njom mogao imati Senad Ramović, a kakve sandžački muftija koji su novopazarsku džamiju pretvorili u rasadnik i leglo vehabija? Senad Ramović Becan, pesnik i samozvani duhovni vođa novopazarske militantne omladine nije slučajno bio predmet istrage nakon ranjavanja policajca, člana obezbeđenja izraelske ambasade u Beogradu. Zbog krivičnog dela udruživanja radi protivustavne delatnosti, terorizma i nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva, Ramović je 2009. godine osuđen na trinaest i po godina zatvora. Uspavana ćelija ovaj put nije pronađena u njegovom stanu koji je bio predmet istrage policije. Ali ona nije ni daleko od mesta prebivališta i nije kako bi se očekivalo – neko tajno stecište. U džamiji u kojoj Ramović provodi najviše vremena zastava Islamiske države, zabranjene u Evropi, u delu je bogomolje gde vernici klanjaju i, u duhu, postavljenih simbola – mole za islamističke teroriste u celom svetu.

Na snimku sačinjenom u džamiji, sledbenik Rašovića u svojoj propovedi podseća da je „Alah dao vođe koji su bili samilosni, koji su pokretali ratove, i koji bi i vojske pokretali kako bi oslobodili jednog muslimana, jednu muslimanku. Ovo nisu bajke, ovo su istinite priče. Gde smo mi danas po tom pitanju“?

BOJKOT “CIONISTIČKIH” PROIZVODA
Senad Ramović druguje sa Enadom Ličinom, rado viđenim gostom u novopazarskoj džamiji. Reč je o čoveku, svojevremeno poznatom bokseru u Nemačkoj, koji je nakon niza uličnih izgreda stekao dijagnozu „ psihički obolele osobe sa visokim bezbednosnim rizikom po okolinu“. Nemački sud tragom medicinskih veštačenja dao je preporuku za njegovo psihijatrijsko lečenje.

Drugi autoritet na koga se Ramović sa uvažavanjem poziva je Nedžad Balkan ili Ebu Muhamed osuđen zbog podrške terorističkoj organizaciji ISIL. U austrijskim analima ostalo je zabeleženo da je reč o najbrutalnijem islamisti u zemlji. Po napuštanju zatvora, Ebu Muhamed se vraća u Sandžak.

Veze između islamizovanog dela Novog Pazara i planova Salahudina da napadne sinagogu, a zatim i terorističkog akta počinjenog ispred ambasade Izraela ne idu samo preko Ramovića. U igri fanatičnog podsticanja omladine na džihad nalazi se još jedno ime- sandžački muftija Abdurahman Kujević.

Novi Pazar je podsetimo u znak podrške muslimanima u Pojasu Gaze organizovao niz demonstracija, performansa ali se odlučio i na praktične mere-bojkot tzv cionističkih proizvoda poput koka-kole. Na demonstracijama koje je angažovano podsticao sandžački muftija još vijorila se zastava Islamiske države. Slučajno?

ISLAM ZALIVEN KRVLjU ŠEHIDA
Abdurahman Kujević koji je svoje obrazovanje stekao na visokim školama u Saudijskoj Arabiji- ne krije svoje stavove – fanatično poziva muslimane na uspostavljanje Islamske države kalifata.

“„Kada su muslimani bili na svetskoj sceni sa svojim hilafetom i snagom-pravda je vladala. Kada je nestalo hilafeta nestalo je i pravde i evo 100 godina od tada svet vapi za pravdom a ona će se ponovo vratiti i uspostaviti jer to je božje obećanje. Gazo odaziva ti se Sandžak. Tvoja krv je naša krv. Tvoj neprijatelj je i naš neprijatelj. Mnogi su za naš savet rekli da nije mudro, a šta je mudro?…Prolivaju našu krv, krv naših šehida i neka znaju svi da se islam zaliva krvlju šehida. I molimo te Gospodaru da uništiš svojom silom i snagom cionistički terorizam i svaki drugi na ovom svetu“.“

KOLIKO JE KUJEVIĆA TAMO?
Besmislene su tvrdnje Islamske zajednice da nema ništa sa terorističkim aktom u Beogradu. Fanatičan radikalan govor sandžačkog muftije i zastave Islamske države u džamijama i na protestima- demantuje sve njene navode.

„Gde god da se povede džihad on donosi rahmetli na taj prostor. Ljudi su se radovali mudžahedinima“, reći će muftija.
Uspavane ćelije u Novom Pazaru upozoravaju da je vreme da se oglasi nacionalni alarm. Ukoliko se neko ne drzne da danas raskrinka mrežu terorizma u Sandžaku, islamistička zastava bi sutra mogla da se zavijori i u centralnoj Srbiji. Kujević bi sa zadovoljstvom preuzeo odgovornost.

Izvor: EagleEyeExplore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *