Press ESC to close

Francuski poljoprivrednici bijesni: Mrtve divlje svinje na kapiji Makronovog saveznika

Francuski poljoprivrednici nezadovoljni poljoprivrednom politikom zemlje, organizovali su protest ispred farme senatora Fransoe Patrijata, gde su istovarili stajnjak i na ulazu na imanje okačili ovčije kože i dve mrtve divlje svinje.

Demonstranti su ostavili i nekoliko poruka, poput „ne zaboravite svoje korene“ i „prenesite poruku predsedniku Emanuelu Makronu“.

Patrijat, koji je bivši ministar poljoprivrede i bivši regionalni socijalistički lider sada je, inače bliski saveznik predsednika Makrona i predsednik njegove grupe u Senatu.

Poljoprivredna politika Francuske već poslednjih nekoliko meseci je na meti gneva poljoprivrednika širom zemlje, a farmeri osuđuju nedostatak državne podrške, opadanje prihoda, visoke poreze i troškove proizvodnje i konkurenciju jeftinog uvoza.

Patrijat je ovaj protest nazvao „nasilnom, odvratnom i prljavom degradacijom“ njegovog doma, koju je opisao kao „nepravednu“, napominjući da je uvek bio otvoren za dijalog sa poljoprivrednicima.

Predsednik Senata Džerard Larčer nazvao je incident „neprihvatljivim“, dodajući na Iksu da je senator „uvek bio pažljiv u vezi sa poljoprivrednim pitanjima“. Demonstracije je osudio i Makron, opisujući ih kao „nečuvene“ .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *