Press ESC to close

DŽENANA NIJE OTKRILA UBICI GDJE SE KRIJE NIZAMA? Novi detalji iz istrage zločina u Gradačcu, evo za šta se policajka sve sumnjiči

UPRAVA policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas će zvanično pokrenuti disciplinski postupak protiv policijske službenice iz Gradačca Dženane S.

Kako se nezvanično saznaje, povezanost sa trostrukim ubicom na određeni način odranije postoji, ali mu nije otkrila lokaciju na kojoj se nalazila njegova nevenčana supruga, piše Kliks, prenosi Srpskainfo.

Javnosti još uvijek nije zvanično saopšteno na koji način je trostruki ubica Nermin Sulejmanović saznao na kojoj lokaciji se nalazi njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović, a koju je nakon pronalaska brutalno pretukao te naočigled šire javnosti ubio hicem iz pištolja.

Među osumnjičenima koji bi mogli biti odgovorni za otkrivanje lokacije našla se policijska službenica iz Gradačca Dženana S.

Međutim, prema informacijama do kojih je došao Kliks, dosadašnja provedena istraga je pokazala da ova policijska službenica nije otkrila na kojoj lokaciji se nalazila Hećimovićeva, jer sa takvom informacijom nije raspolagala.

Detalje o tome na koji način je policijska službenica bila povezana sa Sulejmanovićem, trebalo bi da javnosti bude saopšteno uskoro.

To je na Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, kao i utvrđivanju kanala posredstvom kojeg je trostruki ubica saznao lokaciju svoje nevjenčane supruge.

Kako nam je nezvanično potvrđeno iz istrage, zasad je jasno da policajka iz Gradačca nije imala nikakvog udjela u zločinu koji je počinjen u petak, zbog čega protiv nje Tužilaštvo TK izvesno neće pokretati krivični postupak.

Sa druge strane, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas će protiv policajke pokrenuti disciplinski postupak.

Ona se sada sumnjiči i za povezanost sa drugim krimogenim osobama za što su, navodno, pronađeni dokazi.

Odluku o eventualnoj suspenziji sa radnog mjesta mogao bi doneti direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Dženana odbacuje sve optužbe

Poslije masovnog ubistva je isplivala informacija da je policijska službenica MUP-a TK Dženana S. otkrila Nerminu gde se nalazi njegova nevenčana supruga Nizama i time ubicu poslala na vrata žrtve.

Prema informacijama „Avaza“, lokaciju je, a što utvrđuju i MUP i Tužilaštvo, navodno otkrila policijska službenica, o čemu je istog dana odmah MUP TK obavjestio postupajuću tužiteljku. Portal „Crna hronika“ objavio je da je Dženana bila u emotivnoj vezi za Nerminom, a ona je javno odbacila sve ove optužbe.

Krvavi pohod Nermina Sulejmanovića

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiza i Denisa Ondera. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *