Press ESC to close

Dodik: Srpska za evropski put ali ne po cijenu da se odrekne sebe

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srpska za evropski put, ali ne po cijenu da se odrekne sebe i da će na predstojećem sastanku u Briselu reći da BiH, ako želi da napreduje, treba da bude suverena zemlja, a ne kolonija.

“Republika Srpska se zalaže za evropski put BiH, ali ne može dozvoliti da se na tom putu odrekne same sebe, svojih ustavnih nadležnosti, imovine i da pristane da bude prazna ljuštura”, istakao je Dodik.

Dodik je naveo da će na predstojećem sastanku u Briselu zatražiti da se dosljedno u paketu sprovedu i realizuju svi prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije, ali da će reći i da BiH treba da bude suverena zemlja, a ne kolonija, jer je to neophodno da bi napredovala na evropskom putu.

“To znači da stranci moraju da ostave BiH njenim legalno izabranim političkim predstavnicima”, napisao je Dodik na društvenim mrežama u retrospektivi protekle sedmice.

Dodik je protekle sedmice prisustvovao osveštanju hrama posvećenog Svetom Savi u Foči i, kako je naveo, pripala mu je velika čast da bude kum hrama.

Predsjednik Srpske je protekle sedmice boravio u Beogradu i razgovarao sa predsjednikom Privremenog organa tog grada Aleksandrom Šapićem.

“U Srbiji imamo patriotske snage, predvođene Aleksandrom Vučićem, koje su uvijek pokazivale dobar odnos prema Srpskoj. Smatramo da je sasvim prirodno da politički podržimo te političke opcije”, dodao je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *