Press ESC to close

Dodik: Srpska će i dalje tražiti poštovanje prava, slova Dejtona i Ustava BiH

BANjALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da neće biti promjene Ustava BiH i oni koji su u Sarajevu mislili da će politiku majorizacije podvaliti kao evropski put – znaju da se to neće desiti.

-Nema evropskog puta BiH bez Republike Srpske i to je definitivno potvrđeno odlukom Evropskog savjeta – naveo je Dodik na društvenim mrežama.

Naglasio je da Republika Srpska nije i neće biti konfliktna strana, ali i dalje će tražiti da se poštuju njena prava, slovo Dejtona i Ustav BiH.

-Ako to i drugi hoće i prihvataju, možemo ići dalje – napomenuo je Dodik.

Dodik je podsjetio da je tokom sedmice bio na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem, na kojem je dogovoreno da 5. i 6. maja bude održan veliki vaskršnji sabor Srbije i Srpske na kojem bi bile donesene važne odluke za opstanak srpskog naroda, te o njegovom ekonomskom napretku, ali i očuvanju zajedničke kulture.

-Boravio sam i u Trebinju, gdje sam razgovarao s Njegovim preosveštenstvom episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem, održao sastanak sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, načelnicima hercegovačkih opština i ministrima u Vladi Srpske, te otvorio peti Samit energetike – naveo je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *