Press ESC to close

Dodik: Šerijat neće biti uveden, niti će zaživjeti unitarna BiH

BANjALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da u BiH važe zakoni i pravo, šerijat neće nikada biti uveden, niti će ikada zaživjeti unitarna BiH, te da bošnjački političari mogu da se sastaju sa kim hoće, ali sistem odlučivanja i donošenja odluka neće promijeniti.

Dodik je naveo da je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović “islamski radikalista koji zagovara šerijatsku BiH i svojim svakodnevnim izlivima mržnje nastoji da skrene pažnju na sebe”.

“Taj ne može ni sa svojima, a ne da radi na izgradnji saradnje i povjerenja sa drugim narodima ili se uzdrži da ne pokaže mržnju prema Srbima. Loše ga je savjetovao reis. Može on, kao i /ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin/ Konaković, da se sastaje s kim hoće i priča šta hoće – ali sistem odlučivanja i donošenja odluka neće promijeniti”, napisao je Dodik na platformi “Iks”.

Dodik je istakao da, ako su tako moćni kako se pokušavaju predstaviti, neka u Federaciji BiH urade bilo šta od toga što pričaju.

“Ne mogu ni tamo, čak ni u jednom kantonu. Za cijelu BiH bilo bi dobro da Bošnjaci konačno shvate i prihvate gdje žive i počnu poštovati zakon, Ustav i zemlju u kojoj žive”, poručio je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *