Press ESC to close

Detalji zaplijene 20 kilograma kokaina: Policijski pas otkrio osumnjičenog

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska objavila je detalje zaplijene gotovo 20 kilograma kokaina na graničnom prelazu Gornji Brgat.

U sklopu pojačanih aktivnosti koje se provode u mjesecu borbe protiv zavisnosti policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske kod državljanina BiH pronašli su gotovo 20 kilograma kokaina.

U srijedu, 22. novembra, u 17.30 sati, s namjerom izlaska iz Republike Hrvatske u pravcu BiH, u blizini MCGP Gornji Brgat, pristupilo je vozilo čeških nacionalnih tablica kojim je upravljao državljanin BiH starosti 35 godina, piše Dubrovački dnevnik.

S obzirom da je službeni policijski pas za detekciju droga u trenutku kontrole reagovao, a vozač pokušao pobjeći, u čemu su ga spriječili policijski službenici, sumnjalo se na krijumčarenje droge te je zatražen nalog za pretres vozila.

Po nalogu Županijskog suda u Dubrovniku automobil je detaljno pretražen kada je u posebno izrađenom prostoru, ispod zadnjeg sjedišta koji se otvara pomoću elektromagnetne brave, pronađeno 17 pakovanja sa ukupno 19.300 kilograma kokaina koji je osumnjičeni prevozio u jednu od balkanskih zemalja radi dalje preprodaje.

– Droga je uz potvrdu oduzeta, a državljanin BiH uhapšen i uz prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predat je u Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku – saopštila je policija.

Mediji su objavili da je uhapšen Trebinjac Zoran Dostić, prenosi Avaz.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *