Press ESC to close

Dane Čanković: Putinu iz Banja Luke

Znamo protiv koga se borimo. Znamo ko nam je prijatelj, a ko najveći neprijatelj i kako ga pobediti.

Deveti maj! Evo velikog dana kada slobodarsko čovečanstvo obeležava i proslavlja pobedu nad nacizmom i fašizmom. To je i prilika da se molitveno zahvalimo svima koji su za tu pobedu priložili svoje živote. Nema velike pobede bez žrtve date sa dubokim smislom.

Ali, ta pobeda – iako je velika, nije konačna. Ona je samo jedna od velikih pobeda civilizacije u kontinuitetu odbrane čovečanstva u borbi protiv anticivilizacije. Do svršetka Sveta i konačne Pobede čoveka (taman i jednog) koja će mu omogućiti – Budite savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski.

Već godinama, mi iz Banja Luke, govorimo o procesu koji se odvija, a podrazumijeva pokušaj razbijanja svih vrsta suvereniteta i identiteta (država, naroda, osnovnih religija, pa i ljudske ličnosti, ugrožavajući i samo čovečanstvo). To je sve praćeno i biće nastavljeno izazivanjem sukoba, bolesti, gladi, te će uslediti događaji koji će definisati čovečanstvo za narednih sto godina. Ali iz Banja Luke ide i nada i vera da će se stvoriti strana koju će predvoditi Rusija, a koja će odbraniti čoveka po Božijoj blagodati.

Čitava ljudska istorija – od postanja do svršetka Sveta – jeste neprekidan tok, bez suštinskog kraja i apsolutnog novog početka, ali svakako sa karakterističnim epohama ljudskog napredovanja.

Sve te epohe u neprekidnom toku sadrže svoje karakteristike i svu složenost u stvaranju sveobuhvatnih materijalnih, kulturnih, duhovnih i drugih vrijednosti. Ali, sve te epohe ljudske istorije sadrže i borbu dve strane, u kojoj je glavni subjekt – čovek.

Jedna strana, koja je nadahnuta najvećim imitatorom,naoružana lažima, prevarama i iluzijama, kroz sveukupni proces ljudskog življenja uništava čoveka i stvara svog nalik-čoveka. Cilj najvećeg imitatora je da ponizi Boga tako da upravo preko onog kojeg je On stvorio omogući njegovo samouništenje, a u isto vreme, kroz taj neprekidni tok – napravi svog nalik-čoveka. To se čini lažima, prevarama, iluzijom, kao i naučnotehnološkim napretkom a sve sa ciljem da anestezira ljudske duše. Dok druga strana – vođena Duhom Svetim – vodi svojevrsnu borbu odbrane čovjeka, stvorenog po liku Božijem. Pripadnost jednoj ili drugoj strani zasnovana je na slobodnoj volji pojedinca, kao i njegovoj duhovnogenetskoj predispoziciji, odnosno duhovnogenetskoj karakteristici plemena (naroda). Takav pristup nema veze sa rasnom teorijom u smislu više i niže rase, već naprotiv uzima u obzir slobodu kao najveću vrednost, čovjekov pad, greh, i pokajanje… sve je kako treba i postojanje svakog čoveka i plemena ima smisla u velikom Planu Života.

U današnjem vremenu vidljiv je pokušaj „razvodnjavanja“ specifičnosti osnovnih plemena (naroda, kojih nema mnogo), ali će oni ostati u svojim specifičnostima i istorijskom ulogom sve do svršetka Sveta, bez obzira što ti narodi kroz istoriju mogu mijenjati imena.

To se čini ne samo „razvodnjavanjem“ osnovnih religija, već i kroz osmišljene i podstaknute velike migracije, kako bi došlo do isprovociranog mešanja rasa, naroda i kultura, u želji da se tom procesu suprotstave oni koji hoće da svoje narode zaštite od takve „mešavine“. Dakle, cilj je izazvati sveobuhvatan haos (stradanje, glad, bolesti) i sukob svakog sa svakim, kako bi u takvoj situaciji beznađa, napaćeni ljudi, zavapili, „neka dođe i crni vrag“ samo da bude mira. I upravo onaj koji je do svega toga doveo, očekuje poziv od grešnog čoveka i njegovo poklonjenje.

Iz Banja Luke se čuje i da, polako, ali sigurno ulazimo u novu epohu koja će biti obilježena, između ostalog, nestankom političkih stranaka i rušenjem nekih temelja nauke. Moguće je da se u toj novoj epohi uspostave dva globalna sistema ljudskog društva koja će se razlikovati po sistemu vrednosti kao dan i noć. U jednom, kakav svet nije upoznao, bi se vladalo moćnom diktaturom iz jednog centra, a u drugom, prisutna bi bila relativna sloboda kolektiviteta (naroda), osnovnih religija i pojedinaca. U tom sistemu bilo bi i nekoliko centara moći. Do takvog ishoda neće doći ukoliko se na Zapadu probudi dobar čovek koji će imati snagu da zameni marionetske vlade onim vladama koje će biti u službi naroda i država, a ujedno sa drugim državama Istoka, Sjevera i Juga, obnovi jedinstveni međunarodni poredak i međunarodno pravo.

Ostvarivanju cilja Centra svjetske moći (upravlja SAD-om, Engleskom, Japanom, vladama mnogih država, NATO-om, kontroliše međunarodne organizacije, Svjetsku banku, MMF, SZO…) da porobi čovečanstvo i zagospodari svetskim bogatstvom mogu se isprečiti vjerujući pravoslavni srpski i ruski narodi. To je njihova istorijska uloga dobijena od Tvorca, a u skladu sa njihovom duhovnogenetskom strukturom. I kada su god srpski i ruski narod vršili svoju istorijsku ulogu i bili sa Bogom, bili su i u svom zlatnom dobu. Kada su Mu okretali leđa prolazili su kroz stradanja, a onda, približavajući se Bogu trpljenjem i pokajanjem, pružaju otpor najvećoj nepravednoj sili (tiraninu tog vremena), i pobeđuju je.

Zato Zapad, Srbe i Ruse doživljava na isti način i protiv njih deluje istovetno. Primer je i licemerstvo Zapada. Sa jedne strane, Srbiju osuđuju što nije sprečila zločin genocida (nepostojećeg) nad Bošnjacima u Srebrenici, a sa druge strane osuđuju Rusiju što je sprečila pokušaj vršenja zločina genocida nad svojim sunarodnicima, Rusima u Ukrajini i taj čin definišu kao agresiju Rusije nad Ukrajinom, bez obzira i što je SVO sprečila dolazak Rusije u životno opasnu situaciju. Licemeran je i pokušaj Zapada da stradalni srpski narod etiketira kao genocidan, tako što bi se iznudilo usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici na sednici Generalne skupštine UN.

Zato se na Dan pobede, SNP – Izbor je naš, priključio „Besmrtnom puku“ iznoseći veliki transparent sa porukom „Imenom Hristovim pobedićemo“. Na njemu su prikazana četri jahača apokalipse i golub koji simbolizuje Duha Svetog. Želja nam je da na taj način dođe i do predsednika Putina poruka da mi u Banja Luci znamo ko nam je prijatelj, ali i ko nam je najveći neprijatelj i kako ga pobediti. Duhovnom borbom, duhovnih ratnika Svetoga Save Srpskog i Svetog Sergija Radonješkog. Što njihova borba bude uspešnija, manje će stradanja na Zemlji biti.

Neka nam je srećan i blagosloven Dan pobede.

FOTOGRAFIJE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *