Press ESC to close

Dane Čanković: Imenom Hristovim pobedićemo

U susret crnom datumu – 24. martu, kada će se civilizovani svet osvrnuti na zločin kolektivnog Zapada nad srpskim življem na Balkanu – BRATSTVO korača gledajući i u prošlost i u budućnost. Povodom 25. godišnjice od NATO agresije, želimo da naši čitaoci pravilno vide da li je rat NATO protiv Srba i Pravoslavlja deo istorije – bilo, pa prošlo! Ili je živ i vodi se svim sredstvima koja su mu na raspolaganju u svetu koji se menja?

Neprijatelj sa Zapada udario je na srpski narod pre 25 godina na Balkanu, a potom prešao na Rusiju i Ruse. Balkanski “placdarm” dopunjen je – ukrajinskim ratištem. Šta je u tim organski vezanim procesima neophodno da uradi Srbija, šta Rusija, a šta udruženo? Šta su nam pojedinačni, a šta zajednički ciljevi?

Nastavljamo da tražimo odgovore od uglednih sagovornika.
Dane Čanković, predsednik Srpskog narodnog pokreta (SNP) „Izbor je naš“ kaže:
Taj 24. mart je crni datum samo za rodbinu poginulih – nevino stradalim, Nebesko carstvo je zagarantovano.

Za srpski narod to je, na neki način, veliki dan, jer je njime ozvaničen dug proces u kojem je Centar svetske moći (kontroliše kolektivni Zapad) odabrao Srbe, kao svog Prvog velikog protivnika, a Srbi nisu odbacili svoj krst, određen Božijim blagoslovom, istorijskom ulogom Srba i njihovom genetskom strukturom.

Taj proces podrazumjeva pokušaj rušenja svih vrsta suvereniteta i identiteta (država, naroda, religija), porobljavanje čovečanstva (krajnji cilj – uništiti čoveka koji je po Božijoj volji i stvoriti njihovog – nalikčoveka) i pokušj da se zagospodari svim prirodnim bogatstvima.

Zato ishod NATO agresije nad srpskim narodom nije ni poraz ni pobeda, jer borba nije završena.
Srbi su svesni istorijskog značaja i veličine te borbe, jer znaju ko im je stvarni neprijatelj. Najopasniji neprijatelj ljudskog roda, koji se služi svojim najmoćnijim oružijem: lažima, prevarama, obmanama, iluzijama, strahom, i na taj način stavlja u svoju službu ljude koji mu se pokore. A cilj tog najopasnijeg neprijatelja je da “ponizi” Boga , tako što će, kroz proces (od postanja, praroditeljskog greha , do svršetka sveta) uništavati čoveka čovekom i stvarati svog nalikčoveka, pokazujući time da on može uništiti delo Božije i “napraviti” svoje.

Zato je od velike važnosti srušiti lažne temelje njihove nauke, nauke navedenog Centra moći, od evolucije i tvrdnje da je čovek nastao od nekakvog majmuna… da cilj opravdava sredstvo (brisanje moralnih i humanih granica)… čovek je čoveku vuk (a ne brat)… nema večnih prijatelja, samo su interesi večni (potiskivanje bratstva i ljubavi) – i vratiti se istinskim, neprolaznim vrednostima koje se sve mogu obuhvatiti sa Deset Božijih zapovesti.

Da bismo manje stradali u toj borbi, potrebno je unapred predvideti aktivnosti i poteze kolektivnog Zapada, kako bismo spremno odgovorili… Jedan od većih izazova za čovečanstvo biće pokušaj promene načina ishrane kod ljudi. U tom smislu radiće mnoge stvari, pa i izazvati veštačku nestašicu hrane. Zato je od presudnog značaja, da ne samo sistemski – država, već i pojedinci vide duboki smisao u proizvodnji zdrave hrane, koliko god da se nameće – ne isplati se.

Razobličavati njihovu životnu “filozofiju” podeli , zavadi pa vladaj.
I to je uzrok i sukoba na prostoru bivše Jugoslavije i SSSR-a.

Srbi i Rusi imaju zajedničkog neprijatelja. Taj neprijtelj služi se istim sredstvima kako bi ih pobedio.
Vekovima je otkidao delove srpskog i ruskog organizma, i nametao im veštački identitet, da bi ih posle gurnuo u sukob protv svog ishodišta.

Potrebno je ljubavlju i dubokim smislom stvoriti ambijent u kojem bi gozbom dočekali “zabludelog sina”.
Zato Srbi i imaju molitvu za svoje neprijatelje, jer taj neprijtelj je bio njihov brat, dok ga nisu otrgle zle sile… Srpski i ruski organizmi će biti isceljeni onda kada uspeju da vrate sve svoje delove i bukvalno fizički budu u stanju, bez prepreke između njih, da jedan drugom stegnu ruku.
Najveća prepreka u ostvarivanju cilja Svetskog centra moći, da kroz haos, glad, sveopšte stradanje, čovečanstvu nametne Jednu vladu, Jedan način života, Jedan zvanični jezik, Jednu “religiju”, Jednu vojsku (modifikovan NATO), Jedan Sud, Jednog… jeste savez naroda i religija, a posebno savez Pravoslavlja i Islama.

U tom smislu treba stvoriti i razvijati onu stranu koja će se temeljiti na Slobodi i istinskim neprolaznim vrednostima i koja će obuhvatiti sve sfere ljudskog života (ekonomske, naučne, kulturne, duhovne, sportske…). Ta strana obuhvatiće veći dio čovečanstva, a preostalom delu čovečanstva preostaje da zameni marionetske vlade onim vladama koje će biti u njihovoj službi, ili će biti suočeni sa velikim sukobom u koji ga gura spomenuti Centar moći preko svojih marionetskih vlada. Ukoliko se na Zapadu probudi dobar i hrabar čovek koji će imati snagu za spomenutu vrstu promene vlada zapadnih država, onda će doći do jedinstva čovečanstva i obnove međunarodnog prava, a ako ne – čovečanstvo će se podeliti na dve sfere koje će se razlikovati po sistemu vrednosti i načinu života, kao Dan i Noć.
Da bi ljudi izdržali u toj kompleksnoj borbi i u što većem broju se spasili, neophodna je vera u konačnu pobedu Dobra.

Koliko su Srbi, kao narod, bez obzira na njihovu malobrojnost, bili značajni za istoriju čovečanstva, toliko će biti i u budućnosti.

Možda to pokazuje i najava iz Banja Luke da dolazi nova epoha borbe – duhovna borba i u njoj Duhovni ratnici Svetog Save Srbskog i duhovni ratnici svetog Sergija Radonješkog.
Njihova poruka je :
Imenom Hristovim pobedićemo.

Banja Luka, Predsjednik SNP – Izbor je naš
Čanković Dane

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *