Press ESC to close

Cvijanović: Puna podršku lukiću protiv koga se vodi montirani sudski proces

BANjALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović iskazala je punu podršku Milošu Lukiću, vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske”, kojem se u Sarajevu sudi samo zato što je radio svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom.

“Montirani proces protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i Lukića je suđenje Republici Srpskoj i zato smo dužni da budemo složni i jedinstveni u njihovoj odbrani”, navela je Cvijanovićeva na “Instagramu”.

Pred Sudom BiH za danas je zakazano ročište u postupku protiv vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Republike Srpske Miloša Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Sudija u ovom predmetu je Sena Uzunović, koja je zamijenila sudiju Mirsada Striku.

Postupak protiv Lukića odvojen je od postupka koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Dodika na ročištu 17. januara.

Lukićev advokat Miljkan Pucar rekao je ranije da je zakazano ročište na kojem bi trebalo da se pročita optužnica, da se iznesu izlaganja i da Tužilaštvo predloži svoje dokaze.

On je naveo da je pripremljena odbrana, kao i da još nije odgovoreno na zahtjev za spajanje postupka sa onim koji se vodi protiv predsjednika Republike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *