Press ESC to close

Avion zadržan zbog sumnje u trgovinu ljudima napustiće danas Francusku

Avion sa 303 indijska putnika koji je u četvrtak zadržan u Francuskoj zbog sumnje da su se u njemu nalazili trgovci ljudima biće slobodan da napusti Francusku danas, saopštili su francuski pravosudni zvaničnici.

Putnici aviona ”Erbas A340” koji je letno za Nikaragvu iz Dubaija zadržani su u četvrtak na aerodromu Vatri, 150 kilometara istočno od Pariza, gdje se letjelica zaustavila zbog punjenja gorivom, nakon anonimne dojave da prevozi potencijalne žrtve trgovine ljudima.

Nakon dvodnevnog ispitivanja putnika, francuski tužioci su u nedjelju dali zeleno svjetlo za polazak aviona, a puno odobrenje za polazak očekuje se danas, navodi se u saopštenju lokalne prefekture policije, prenosi яrance 24.

Iako se u saopštenju ne pominje destinacija, šef lokalne advokatske komore Fransoa Prokurer rekao je na konferenciji za novinare da će putnici biti prebačeni avionom za Indiju.

Izvor blizak istrazi rekao je da su Indijci vjerovatno radnici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji su bili na putu za Nikaragvu kao polaznu tačku za Sjedinjene Američke Države ili Kanadu.

Putnici aviona kojim upravlja rumunska kompanija ”Ledžend erlajns”, smješteni su na aerodrom tokom istrage.

Među njima je bilo 11 maloljetnika bez pratnje, saopštili su pariski tužioci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *