Press ESC to close

Anto Marinčić: Tko o čemu?

            Pred sami kraj prošle godine, bošnjačka-muslimanska politička oligarhija, dakle i ona iz tzv. ”Trojke” kao i ona iz oporbe, uspjela je preveslati hrvatsku i srpsku plitičku oligarhiju u Dragoj našoj. Na Predstavnčkom domu Parlamenta BiH, uz pomoć oporbe iz Republike Srpske, uspjeli su donijeti zakon o Izmjenama izbornoga zakona. Navodno, radi se samo o tehničkim izmjenama, ili kako vole kazati da bi to djelovalo stručnije, integritetu izbora. Naravno, postoji mogućnost da to obori Dom naroda BiH, ali…

            Ukoliko te izmjene padnu na Domu naroda ostvarit će se ono što cjelokupna bošnjačka-muslimanska politička oligarhija žarko želi. Schmidtu ostaju otvorena vrata nametanja tih izmjena. A kad ih nametne što će uslijediti? Kao prvo, Bošnjaci-muslimani odbijat će dalje bilo kakav razgovor oko izmjena Izbornoga zakona i tako će Čović, odnosno Hrvati, opet ostati kratkih rukava. Uostalom, zašto bi Bošnjaci-muslimani pristali na bilo kakav dogovor kad znaju da će za njih to uraditi Schmidt. Svojom najavom kako će nametnuti Izmjene izbornoga zakona Schmidt je bošnjačkoj-muslimanskoj političkoj oligarhiji jasno kazao – nemojte vi pristajati ni na kakav dogovor, ja ću nametnuti taj zakon po vašoj želji.

            Ako taj zakon, pak, padne na Domu naroda, a Republika Srpska prema najavi njihovih političara sama donese svoj izborni zakon, bošnjačka-muslimanska politička oligarhja s pravom računa na osudu međunarodne zajednice Hrvata, koji će u Domu naroda biti protiv tog nametanja, a posebno Srba, jer eto opet donose neke secionističke, protuustavne i protudaytonske odluke.

Sjećate li se, poštovani čitatelji, od kada pišem – Taktika Bošnjaka-muslimana, glede ispunjavanja 14. uvjeta za otvaranje pregovora oko ulaska u EU, je sljedeća: Inekako ćemo pristati postići dogovor oko 12. prioriteta, ali na donošenje Zakona u sudu u kojemu neće biti stranih sudaca te na donošenje Izmjena izbornoga zakona u kojemu će biti zastupljeno legitimno predstavljanje naroda NI PO KOJU CIJENU NEĆEMO PRISTATI! Istovremeno ćemo gurati priču da je za otvaranje pristupnih pregovora sa EU dovoljno ispuniti samo četiri od 14. uvjeta.

Znaju li to Čović i Dodik?

Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske, pozvao je strane suce da napuste Ustavni sud BiH. Naravno, odmah je na to reagirao Bošnjak-musliman Zvizdić, ne treba zaboraviti nekadašnji član radikalne SDA, a sada, kao fol, demokratske “Trojke”, pozvavši iste te suce da zanemare Stevandićev poziv. Računica Bošnjaka-muslimana je jasna – kako god smo izigrali Čovića, glede legitimnog predstavljanja, tako ćemo izigrati i Srbe glede stranih sudaca u Ustavnom sudu i smijat ćemo im se na kraju.

Jednom davno, u bivšoj državi Jugoslaviji, neki šaljivdžija na radiju je komentirao stanje na tablici tadašnje Prve nogometne lige riječima: – Tko se zadnji smije najslađe se smije, po toj logici nogometni klub Zagreb bi se trebao iskidati od smijeha. (NK Zagreb je uglavnom bio zadnji, nap.a.) Politolog, Bošnjak-musliman Zlatko Hadžidedić tvrdi kako postoje planovi o podjeli Bosne i Hercegovine, ali da oni ne dolaze iz Zagreba ni iz Beograda nego iz Londona i Pariza, a ni Amerika nije rezolutno stala protiv tih planova.

Zanimljivo, po prvi put se čulo da neki Bošnjak-musliman za moguću podjelu Drage naše Bosne(i pomalo Hercegovine) ne optužuje Hrvatsku i Srbiju. Bošnjaci-muslimani bi se, ako ništa drugo, a ono trebali podsjetiti na narodnu mudrost – Tko se zadnji smije najslađe se smije.

Premda Ramu Isaka (ministar kako to gordo zvuči) ne bi uopće trebalo spomenutu jer je skoro svaki obični građanin Drage naše svojim intelektulanim sposobnostima daleko ispred njega, samo potvrde radi ove činjenice o intelektualnoj superiornosti običnog građanina treba spomenuti njegovu izjavu po kojoj će, ukoliko Republika Srpska, odnosno Dodik, proglasi otcjepljenje u jedanaest sati, Dodik biti uhićen u jedanaest sati i jednu minutu! Logika mu je jaka, skoro kao u kokoške.

Da zna razmišljati Rami Isaku bi bile jasne neke stvari. Na primjer, Schmidt nije niti će proglasiti imovinu državnom, to je ostavio Parlamentu BiH na kojem bi se trebao postići dogovor. Schmidt i međunarodna zajednica, iza koje se on krije, svjesni su da dogovor oko toga u Parlamentu neće biti postignut ni za milijun godina, kao što su svjesni kako bi odluka da imovina bude državna sasvim sigurno izazvala rat. Samom tom činjenicom, da Schmidt niti međunarodna zajednica neće nametnuti zakon o državnoj imovini, jasno je da ni Dodik za svog života jer je biološki sat neumoljiv, neće proglasiti otcjepljenje Republike Srpske. Ali logika za našeg Ramu je isto što i televizija za Marka Kraljevića.

Starijoj populaciji, koja je morala služiti obvezni vojni rok, poznata je izjava – kurva o poštenju, vojska o skraćenju (vojnoga roka nap.a.), a na to se može slobodno dodati – Dodik o otcjepljenju, Bošnjaci o “građanskoj Bosni”, Čović o legitimnom predstavljanju, Schmidt o bonnskim ovlastima, Amerikanci o podržavanju suverenitetu i integritetu BiH i tako sve u krug. A Dino Merlin pjeva – svee jee laaaž što see u kruug vrrttiiii, svee jee laaž osiiim smmrrttiiii.

Veliki španjolski pjesnik, dobitnik Nobelove nagrade za književnost Juan Ramon Jimenez, u svojoj knjizi pjesama “Ja nisam ja” u pjesmi “Posljednje putvanje”, u zadnjoj strofi pjeva: Otići ću/ i bit ću sam, bez ognjišta,/ bez zelenih grana,/ bez bijelog bunara, / bez neba plavog i blagog… // Ostat će samo ptice, pjevajući.

Kako nam ide u Dragoj našoj Bosni i Hercegovini, ovdje će uskoro ostati samo ptice pjevajući.

Pa, sretna vam Nova 2024 godina!

Draga naša, Žepče, 3. siječnja 2024.                  Anto Marinčić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *