Press ESC to close

Anto Marinčić: Sahrana

             Za riječ sahrana postoji više izvedenih oblika – polaganje mrtvaca u grob, pogreb, pokop, ukop, a na kraju bi mogla doći, kao izvedenica, i pohranjivanje pepela kremiranog pokojnika. Za ovu kolumnu trebat će nam pojasniti i značenje riječi kopile. Evo dva pojašnjenja te riječi – Dijete rođeno u vezi oca i majke koja nije formalizirana kao brak; izvanbračno dijete. Drugo pojašnjenje – Dijete kojem se ne zna otac, bastard, fučak, kopilan.  Danas, kako bi izbjegli rođenje djeteta koje su možda željeli, ili koje im se “omaklo” ili su ga, pak, začeli, ali se brzo pokajali, jedno od dvije strane, a nekad i obje strane u dogovoru, odluče se “očistiti” to neželjeno dijete. Namjerno sam uporabio ovaj grozan izraz ‘očistiti’ kako bih vam, poštovani čitatelji, malo jače skrenuo pozornost što sve ljudi nisu u stanju izmisliti, a kako bi sakrili svoju glupost, na kraju krajeva i svoj zločin, premda mnogi danas nisu suglasni da je “čišćenje” djeteta kojega su začeli zločin.

            Iako je dogovor iz Bakinaca bio mrtav i prije nego je počeo kratko ću se osvrniti na isti.

“Trojka” ili bošnjačka-muslimanska reprezentacija ušla je u jedan u nizu odnosa sa SNSD-om i HDZ-om, otkad su zasjeli na vlast poslije zadnjih općih izbora u Dragoj našoj. Budući da im ni majka ni otac, odnosno SDA sa satelitima iz oporbe, nisu bili za brak sa SNSD-om i HDZ-om, a pogotovu ne za brak iz koristi, nakon javne kritike majke sa satelitima, u ime “Trojke” pravdao se, uglavnom Konaković, tvrdeći kako su se oni sa partnerima sastali tek tako, da nije ništa bilo među njima, a kamoli da je tim odnosom začeto kopile. Na njihovu žalost, postoje zapisi sa tog sastanka pa je itekako jasno da je “Trojka” imala odnose sa dva partnera. Na “sreću” “Trojke” u Dragoj našoj postoje ginekolozi, koji ne koriste priziv savjesti kad netko zatraži “čišćenje” djeteta. Tako im je Schmidt ponudio svoje usluge za koje oni misle da su dobre, besplatne i bezbolne. Po drugi puta u zadnjih mjesec dana im je poručio da oni ne moraju postići dogovor oko izmjena Izbornoga zakona, onaj koji se odnosi na politički dio, dakle na legitimno predstavljanje, koje traže Hrvati, ne moraju pristati na takav dogovor. Prije toga američki veleposlanik u BiH, Murphy, također im je kazao da to što su začeli u Bakincima, u općenju sa SNSD-om i HDZ-om, ne trebaju ispoštovati jer to, eto, nije dobro. Nije pojasnio zbog čega taj dogovor u Bakincima nije dobar, ali zar je to nekomu tko želi ubiti dijete koje je sam začeo, dakle nekomu komu su moralne norme ispod nule, važno. “Trojki” je važno da je netko vadi iz gabule u kojoj se našla.

(Ne)legalni ginekolog Schmidt, koji nema problema sa prizivom savjesti, nejvjerojatnije će do kraja ovoga mjeseca nametnuti izmjene Izbornoga zakona, ali samo one tehničke, radi “integriteta” izbora. Na taj način će svjesno, dakle s predumišljajem, izazvati još veće probleme u Dragoj našoj, svjesno će povećati stanje agonije, nemogućnost dogovora među domaćim predstavnicima i svjesno će povećati mržnju među tri naroda!

            A sada nekoliko riječi i o Dragoj našoj Bosni i Hercegovini.

Vjerovali ili ne ni povjesničari se ne mogu usuglasiti kad je začeta, je li začeta u zakonitoj bračnoj vezi ili je kopile. Tko je sve, ili možda više njih radilo na začeću i kasnijem odgoju tog djeteta, Bosne i Hercegovine. Ne mogu se usuglasiti čak ni u tomu je li Turska okupirala Bosnu(i Hercegovinu) ili ju je oslobodila, ne mogu se dogovoriti, naći jedinstveno objašnjenje jesu li i kakvog su utjecaja na Bosnu(i Hercegovinu) imali  sporazumi iz Berlina 1878.,  Versaillesa, 18. siječnja 1919 do 21. siječnja 1920. Konferencija na Jalti, 1945. ili mirovni sporazum u Daytonu, 1995.

Izvršna direktorica EU pri službi za vanjske poslove, Angelina Eichhorst, razgovarala je sa uzurpatorom hrvatske pozicije člana Predsjedništva BiH, Sejdom  te sa druga dva člana tog Predsjedništva uz nazočnost i Johanna Sattlera. Za pretpostaviti je kako su stavovi srpskog člana tog Predsjedništva bili bitno drukčiji od dva bošnjačka-muslimanska člana, Sejde i Denisa Bećirovića. U tijeku nastojanja da se, bez obzira na nikakve stvarne rezultate, glede ispunjavanja 14. prioriteta, BiH dodijeli, daruje, otvaranje pristupnih pregovora, u Dragu našu došao je i ministar obrane Njemačke, Boris Pistorius, koji se između ostalih sastao i sa ministrom vanjskih poslova Drage naše, Bošnjakom-muslimanom, Elmedinom Konakovićem. Tom prigodom Konaković je izrazio zahvalnost što Njemačka sudjeluje u mirovnim snagama u BiH. Nije poznato je li razmišljao koliko su Srbi zdovoljni s tom činjenicom.

Direktor Memorijalnig centra u Srebrenici, bošnjački-muslimanski ultraradikal Emir Suljagić, odbio je primiti velposlanicu Švedske jer se sastala i sa gradonačelnikom Srebrebice Mladenom Grujičićem!!! Rekao sam veleposlanici da se ne može sastati isti dan sa Grujičićem i posjetiti memorijalni centar. “Ovo je od strane švedske veleposlanice kombinacija lijenosti i kolonijalne arogancije. Ona se usudila doći meni na vrata nakon što sam ja dva puta rekao da nisam zainteresiran”. Tko je ovdje arogantan, Bošnjak-musliman Suljagić ili švedska veleposlanica. Zamislite to, Suljagić i Bošnjaci-muslimani bi određivali svjetskom političarima, s kim smiju a s kim ne smiju imati sastanke. I oda Bošnjaci-muslimani tvrde da žele u EU!

Dajte, molim vas!

Prava je istina da oni žele sahraniti daytonsku Bosnu i Hercegovinu jer žele napraviti samo svoju, bošnjačku-muslimansku Bosnu(i Hercegovinu) na načelima šerijata u kojoj ne bi bilo mjesta za Hrvate i Srbe. S druge strane, tolike su kukavice da svoju želju ne smiju javno reći jer se boje da će im svijet suditi zbog tog političkoga stava, kao što se pokušava suditi Dodiku zbog javno iznešenog političkog stava glede statusa Republike Srpske.

No, od raznih želja do njihova ostvarenja dug je i trnovit put uz veliku mogućnost da se želje nikad ne ostvare, preciznije, sahrane, budu kremirane, a pepeo takvih želja razasut po tlu ove, na silu države.

Draga naša, Žepče, 7. veljače 2024.                                               Anto Marinčić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *