Press ESC to close

Anto Marinčić: Jesu li normalni?

            Stranka za Bosnu i Hercegovinu uputila je poziv Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine da započnu operativne pripreme za „Obranu države od prijetnje koja dolazi od rukovodstva entiteta Republika Srpska čiji predsjednik Milorad Dodik iznosi otovorene prijetnje tereitorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine. Također, pozivamo sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine da prijetnje miru shvate najozbiljnije i svoje aktivnosti usmjere u pravcu adekvatnog odgovora na eskalaciju sigurnosne situacije koja je sve izvjesnija.“

            I da ne nabrajam dalje sve gluposti, (sve se treba nazvati pravim imenom, popu kazati pop, a bobu bob) koje su uputili iz Stranke za BiH!

            Prije bilo kakve rasprave, iznošenja bilo kakvih argumenata protiv ove budalaštine i otvorenog poziva na rat treba postaviti pitanja; jesu li iz Stranke za BiH normalni!? Je li njezin predsjednik, kako se zvučno naziva, mr. Semir Efendić normalan?

            Analizirajmo ovaj poziv?

            Koje Oružane snage BiH? Znaju li iz te Stranke, zna li njezin predsjednik, Bošnjak-musliman Semir Efendić, da bi se te Oružane snage raspale u roku od pet minuta nakon što bi ovdje pukla prva puška, izbio eventualni sukob? Ako to ne zna mora se reći pučkim jezikom – Semir Efendić je budala! Kako netko može i pomisliti da bi Srbi i Hrvati u tim oružanim snagama sudjelovali u novom, eventualnom ratu u Oružanim snagama BiH? Kako netko može i pomisliti da bi Srbi u tim Oružanim snagama ratovali  proitiv Republike Srpske, pa i proitiv Dodika? U narodu ima jedna izreka –  ili je lud ili mu noge smrde. A ovaj poziv Semira Efendića i njegove Stranke za BiH jako smrdi, zaudara na najcrnji fašizam.

            No, da ovo nije bezazleno, da se ovo ne može pripisati ludosti samo navedene stranke i njezina predsjednika, Bošnjaka-muslimana Semira Efendića, govore sljedeće činjenice: Osobe povezane s vehabijskim pokretom vježbale su gađanja na vojnom poligonu kod Mostara!!!

            Kako je moguće da netko, neke skupine, ulaze u vojno kontrolirano područje? Što na ovo kaže ministar ministar Zukan Helez? Umjesto da to osudi i spriječi on se bavi pričom kako na području Republike Srpske postoje ruski kampovi za vježbanje. Naravno, za tu tvrdnju nije podastro nikakve dokaze, dočim za vježbanje radikalnih vehabija na poligonu u Mostaru postoje dokazi. Što više, ministar. Bošnjak-musliman Zukan Helez potpisao je odobrenje za  izvođenje tih vježbi u vojarni „Miralem Jugo“, kraj Mostara.

            Što je više nego vidljivo u BiH?

            Bošnjačka-muslimanska politička oligarhija jedina spominje rat, jedina prizva izbijanje nekog novog rata na prostoru BiH!

To je činjenica.

Nema niti jedne jedine riječi o ratu, ili čak o pozivu na neki novi rat, od strane srpske i hrvatske političke oligarhije.

            Iz Stranke za BiH, a tako misle uglavnom i sve bošnjačke-muslimanske stranke, kažu kako je Dodik prijetnja državi. Hajde da to malo raščlanimo. Dodik otvoreno govori da je ovakva BiH nemoguća, da je nemoguće da funkcionira kao normalna država.

Što tu nije istina?

Da je moguće ne bi bilo ovih političkih trzavica, da je moguće da funkcionira kao normalna država u njoj bi tri konstitutivna naroda našla zajednički jezik, nekakav dogovor, ne bi bilo blokade Doma naroda Parlamenta BiH. Zašto predstavnici tri konsrtitutivna naroda ne mogu postići dogovor?

            Temeljni problem, jedin i pravi problem, nemogućnosti takva dogovora je stav, mišljenje Bošnjaka-muslimana da je Bosna(i Hercegovina) SAMO NjIHOVA DRŽAVA. Badava u ustavu piše da je to država tri jednakopravna, konstitutivna naroda, badava piše da su službeni jezici bosanski, srpski i hrvatski, a službena pisma latinica i ćirilica! Bošnjaci-muslimani to jednostavno ne žele prihvatiti. Smetaju im Dodik i Čović, potom im smeta Srbija i Hrvatska, smetaju im i Orban i Putin i svi oni koji ne misle kao oni.  Pozivaju Visokog predstavnika, međunarodnu zajednicu, da zabrani politički rad Dodiku pa i Čoviću. Nisam još službeno nigdje našao da traže zabranu političkog rada i hrvatskom predsjedniku Milanoviću, ali se po medijima tako jasno provlači takva njihova želja. Kako ne razumiju, pa i da međunarodna zajednica zabrani politički rad Dodiku i Čoviću, sutra će umjesto njih doći neki drugi Dodik i neki drugi Čović. Zar im nije jasno, nema niti jedan jedini Srbin, pa i taj munjeni Vukanović, koji je protiv Republike Srspke, koji će reći bio je genocid u Srebrenici. Kako im nije jasno da ne postoji Hrvat koji Sejdu Komšića priznaje za hrvatskog predstavnika!

Zašto sve ovo napominjem?

Pa kad bi im to bilo jasno, onda bi im bilo jasno da nema Hrvata ni Srbina koji bi sudjelovao u Oružanim snagama koje bi djelovale po mišljenju i naputcima Semira Efendića, Zukana Heleza ili bilo kojeg drugog Bošnjaka-muslimana!

Ali ono što Bošnjaci-muslimani izgleda nikako ne mogu shvatiti, ili jednostavno zabijaju glavu u pijesak je sljedeće: U slučaju sukoba međunarodne snage bi stale na entitetsku liniju i samim tim Bošnjaci-muslimani bi de facto podijelili BiH, de facto bi odvojili Republiku Srpsku od BiH!!!

Ima li itko među Bošnjacima-muslimanima da shvati ovu realnost?!

Umjesto da se okrenu dogovoru sa Hrvatima i Srbima, umjesto da prestanu samo za sebe svojatati Bosnu i Hercegovini, oni stalno kukaju kod političkih čelnika međunarodne zajednice i traže, nešto, a izgleda da ni ne znaju što traže. Naime, nema nikakve šanse da će Amerika napraviti BiH kao centraliziranu državu, jedan građanin jedan glas, kako to vole reći Bošnjaci-muslimani, jer je to jednostavno nemoguće. Istina, Amerikanci su odlučili povećati broj svojih vojnika u BiH, ali koliki je taj veći broj i zašto su se odlučili na to?

Da štite Bošnjake-muslimane i da naprave graansku BiH?

Samo netko naivniji od češke sobarice mogao bi povjerovati u to. Ono što bi bošnjački-mislimanski političari trebali znati jest da su Amerikanci uništili ili stalno pokušavaju uništiti sve islamske države. Tko je uništio Libiju, tko je ratovao u Afganistanu, tko je stavio veto na priznavanje Palestine, tko dopušta Izraelu da ubija muslimane po Bliskom istoku? I sad će im ta i takva Amerika omogućiti da Bosna i Hercegovina bude graanska država, da bude SAMO NjIHOVA?!

O pameti!!!

Zbilja bi se Efendić i mnogi, koji naivno misle kako bi ratom ovdje nešto riješili, trebali upitati jesu li doista normalni!

Draga naša, Žepče, 24. travnja 2024.                   Anto Marinčić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *