Press ESC to close

Anto Marinčić: Ciprizacija

Ono što su dobro poznavatelji (ne)prilika u Dragoj našoj znali odmah poslije sastanka beha političara u Bruxellesu jest da od toga neće biti neke velike koristi, bar ne u ovoj godini koja je na izmaku. Na prvom sastanku Vijeća Ministara poslije Bruxsellesa, niti jedne jedine riječi o zadaći koju su dobili od EU. Nakon toga otkazan je i sastanak koalicijskih partnera u vlasti Drage naše. Naravno, bošnjački-muslimanski mediji i političri za neodržavanje sastanka optužili su, sada već po navici, Dodika. No, već i ptice na grani znaju da će oni optužiti Dodika, odnosno Srbe, i ako kiša pada ili ako sija sunce. Da ne zaboravim, isto se događa sa Čovićem, odnosno Hrvatima, kad god misle da će im ta optužba donijeti makar i mrvice. Kao eklatantan primjer jest optužba Čovića i Dodika kako oni nešto šuruju protiv Bošnjaka-muslimana, odnosno protiv Bosne (i Hercegovine) jer su se sastali na božićnom domjenku kojega je organizirao potpredsjednik Republike Srpske, Pranjić! Naravoučenije poslije ovih optužbi – najbolje bi bilo da u “Našoj Bosni” Božić ne postoji. Ukinimo ga kao što je gradonačalnica Sarajeva ukinula novogodišnji vatromet.

Budući da je Republika Srpska agresivno krenula u dokazivanje činjenice da, istinski, ulazak u EU ne žele Bošnjaci-muslimani, te da je u tom dokazivanju prilično uspjela kod političara iz svijeta, sada Bošnjaci-muslimani i njihovi mediji na sve načine proslavu Božića pokušavaju prikazati kao nekakav dogovor Hrvata i Srba protiv Bošnjaka-muslimana. Da im ovaj pokušaj nije jadan bio bi smiješan.

 A sada, pogledajmo kako su sastanak i zaključke iz Bruxellesa shvatili Bošnjaci-muslimani.

Na tzv. Federalnoj televiziji, u emisiji “Rezime”, kazao nam je to Bošnjak-musliman Denis Zvizdić, visokorangirani član koalicije na vlasti. Prvo nekoliko riječi o sporazumu glede “Frontexa”, jer su bošnjački-muslimanski mediji, istina sramežljivo, izjavili kako su u tom dogovoru pobijedili Bošnjaci-muslimani. Kao iskusan političar Denis Zvizdić nije izrvano kazao da bez dopuštenja, ili ako oni tako više vole, bez suglasnosti policije Republike Srpske, i kantona nema ništa, nego kaže da sve strukture imaju tu svoje nadležnosti pa je onda okrenuo priču o važnosti sporazuma sa “Frontexom”, potom prešao na Ukrajinu, Moldaviju i tralala-tralala. Ono što je više nego jasno poslije tog dogovora jest činjenica da su “vidljive ustavne nadležnosti BiH entiteta i kantona”. Točka, nema dalje, ali ako je Bošnjacima-muslimanima lakše zamotati istinu, neka im bude.

Na pitanje novinarke – Zašto se Njemačka protivi otvaranju pregovora, opet kao iskusan političar, Zvizdić je kazao da to nije točno nego da Njemačka traži ispunjavanje prioriteta.

Što je bitno kod njegova odgovora na ovo pitanje?

Zvizdić nije kazao da se traži ispunjavanje SVIH 14. uvjeta. Također je dodao kako će biti dovoljno da se ispune dva ili tri uvjeta da se otovre pregovori o pristupanju EU! I što je najvažnije, nije propustio priliku kazati kako Zakon o Ustavnom sudu nikada neće biti usvojen niti će iz ustavnoga suda biti izbačeni suci stranci!!!

Davno sam čitateljima obećao: – Od danas ću u skoro svakom mom tekstu pisati sljedeće – Taktika Bošnjaka-muslimana, glede ispunjavanja 14. uvjeta za otvaranje pregovora oko ulaska u EU, je sljedeća: Inekako ćemo pristati postići dogovor oko 12. prioriteta, ali na donošenje Zakona u sudu u kojemu neće biti stranih sudaca te na donošenje Izmjena izbornoga zakona u kojemu će biti zastupljeno legitimno predstavljanje naroda NI PO KOJU CIJENU NEĆEMO PRISTATI! Istovremeno ćemo gurati priču da je za otvaranje pristupnih pregovora sa EU dovoljno ispuniti samo četiri od 14. uvjeta.

Znaju li to Čović i Dodik?

“Ne očekujem nikakva riješenja glede državne imovine” – kazao je u toj emisiji Zvizdić te nastavio u poznatom bošnjačkom-muslimanskom stilu – To mora biti državna imovina, pri tomu se pozivajući na odluku Ustavnoga suda. Tvrdi da je imovina državna i da država, ako želi, može dati imovinu na korištenje komu želi. U prijevodu na pučki jezik; Hrvati i Srbi, dobit ćete u Mostaru ili Banja Luci na korištenje zemju na kojoj stoljećima živite ako nama bude ćeif (po volji).

Zašto je Zvizdić dao ovako žestoku izjavu?

Zbog toga što je Schmidt izvijestio javnost kako je prijedlog radne grupe OHR-a, glede spora oko imovine gotov, ali da on ni OHR neće donositi odluku čija je imovina nego će taj prijedlog poslije Nove godine dostaviti Parlamentu BiH! Izričito je Schmidt naglasio kako to nije prijedlog zakona, niti čak nacrt, nego materijal radne grupe OHR-a.

Što to znači?

Jasno je da bilo kakav prijedlog po kojemu bi imovina bila vlasništvo BiH, a ne entiteta, Srbi neće prihvatiti. Dakle, od riješavanje tog pitanja nema ništa u sljedećih milijun godina, a Schmidt i OHR su pilatovski oprali ruke. Dakle, Zvizdić je to izjavio kako bi anulirao tu Schmidtovu izjavu, jer je i laiku jasno da Schmidt niti OHR neće donijeti odluku da je imovina vlasništvo države BiH.

Na pitanje novinarke: – Je li točno da je Sattler izjavio kako “Trojka” blokira usvajanje Zakona o pranju novca, Zvizdić je ustvrdio da Sattler ne govori istinu, te da se stranci ne bi trebali miješati baš u sve. Kada stranci kažu nešto što bošnjačkoj-muslimanskoj političkoj oligarhiji ne odgovara, onda se stranci ne bi trebali miješati, lijepo, nema se što na takav stav reći.

Nedžad Ahatović, na portalu “Faktor ba” se plaši ciprizacije Bosne i Hercegovine! Ahatović samo malo više razrađuje već plasiranu priču po kojoj Orban, ‘dokazani prijatelj Dodika i protivnik Bosne’ pokušava napraviti ciprizaciju BiH! Taj pokušaj vidi u sastanku ministarstva obrane BiH sa mađarskim ministarstvom obrane, a posebno u činjenici da je sastanak skriven od javnosti. Nadalje, taj pokušaj ciprizacije vidi u mađarskom preuzmanju zapovijedanja EUFOR-om u BiH. Malo svijetlo nade da se ciprizacija ipak neće dogoditi pruža mu Dženan Redžo, Bošnjak-musliman koji je nazočio tom sastanku kao član izaslanstva ministarstva obrane, kojemu, kako piše, vjeruje. Baš me čudi da vjeruje jedino Bošnjaku-muslimanu.

Na njegovu žalost ne vidi, ne shvaća da baš tom izjavom vrši ciprizaciju Bosne i Hercegovine!

Draga naša, Žepče, 13. prosinca 2023.                                                                     Anto Marinčić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *