Press ESC to close

Abazović: Vlada Crne Gore za manje od sto dana uspjela da pokvari odnose sa tri partnerske države

PODGORICA – Lider Građanskog pokreta URA i bivši crnogorski premijer Dritan Abazović tvrdi da je 44. Vlada za manje od sto dana od kada je izabrana uspjela da pokvari odnose sa tri partnerske države u NATO – Hrvatskom, Turskom i Njemačkom.

. “Zbog neizručivanja turskog državljanina Binali Čamgoza, došli smo u situaciju da pokvarimo izuzetnu saradnju sa Republikom Turskom. Ta se saradnja proteklih godina odvijala na obostrano zadovoljstvo. Veliki broj kriminalaca iz Crne Gore često je boravio u Turskoj, i obrnuto, kriminalci iz Turske su bJežali u Crnu Goru, ali je saradnjom tužilaštava došlo do razmjene informacija, hapšenja i isporučivanja tih ljudi.

Ministar pravde Andrej Milović je to prekinuo”, rekao je Abazović. Komentarišući žestok duel ministra Milovića i potpredsjednika GP URA i poslanika Filipa Adžića na Ustavnom odboru, on je kazao da je potpuno jasno da sadašnja vlast štiti mafiju, naglašavajući da je Milović sprIJečio izručenje Čamgoza, prenosi portal podgoričkog Dana.

Podsjećaju da je vrhovni državni tužilac (VDT) Milorad Marković kazao je sinoć da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo predmet povodom navoda o korupciji iznetih na sednici Ustavnog odbora. On je u emisiji “Načisto” na TV Vijesti rekao da je SDT formiralo predmet “povodom svih navoda moguće korupcije više osoba”.

“Očekujem da će pozvati Milovića i Adžića i da će ih saslušati i uzeti izjavu u svojstvu građanina u odnosu na sve navode koje smo mogli čuti na Ustavnom odboru”, rekao je Marković.

On je pozvao Milovića i Adžića da ne čekaju da ih pozove SDT. Bivši premijer tvrdi i da su dobri međudržavni odnosi sa Hrvatskom pokvareni izbog broda “Jadran”.

“Smatram da je ministar odbrane Dragan Krapović u pravu kada je brod ‘Jadran’ u pitanju i smatram da taj brod pripada Crnoj Gori, ali su odnosi sa Hrvatskom trenutno loši”, kazao je Abazović.

On je podsJetio da je sadašnja vlada primorala i nemačkog ambasadora u Crnoj Gori Petera Feltena da se pravda da nije uticao na donošenje odluke o rudniku u Mojkovcu.

Comments (1)

  • Zemunacsays:

    06.02.2024. 13:38 at 13:38

    Ma jadan, jesi'l se nasekiro, Abaze preposteni?
    Muci te hrvatska, njemacka i sultan Erdganova carsija?
    Pa kako bas oni od kojih si najvise koristi imao? Samo ti fali Edi Rama pa da se zakitis!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *